7.3 C
București
vineri, 24 martie 2023

Taxă pentru turiști la intrarea în Panteonul din Roma

Publicat peAccesul credincioșilor pentru a participa la activitățile religioase și de cult va fi total gratuit.

Cei care vor plăti intrarea, de acum înainte, vor fi turiștii. Locatarii din Roma vor fi scutiți, la fel ca multe dintre categoriile care sunt deja scutite: copiii sub 18 ani, categoriile protejate, profesorii care însoțesc grupurile școlare, în timp ce tinerii până la 25 de ani vor plăti doar 2 euro.

Ministerul va acoperi costurile de întreținere și curățenie obișnuită și extraordinară, ținând cont și de eventualele solicitări de lucrări pe care le poate primi Capitlul Bazilicii Santa Maria ad Martyres-Pantheon.

Dieceza de Roma va folosi resursele pentru activități caritabile și culturale și pentru întreținerea, conservarea și restaurarea bisericilor de stat de pe teritoriul său.

„Am ajuns să definim un obiectiv bazat pe bunul simț: să percepem un bilet modest pentru cel mai vizitat sit cultural din Italia”, comentează ministrul culturii, Gennaro Sangiuliano.

Pentru moment, nu a fost stabilită o dată pentru a percepe taxa de intrare. Biletul va fi introdus imediat ce vor fi finalizate etapele tehnice necesare, notează ANSA.

 

(sursa: Mediafax)

Sursa: jurnalul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri