21.2 C
București
joi, 1 iunie 2023

Teleevanghelist condamnat la peste 8.600 de ani de închisoare

Publicat pe


Teleevanghelistul Adnan Oktar a fost condamnat la 8.658 de ani de închisoare de către un tribunal din Turcia pentru agresiune sexuală și abuz de minori.

Teleevanghelist condamnat la peste 8.600 de ani de închisoare FOTO EPA EFE

În vârstă de 66 de ani, Oktar a mai fost condamnat inițial la 1.075 de ani de închisoare, însă o curte de apel a dispus rejudecarea cazului în care au fost implicați 215 inculpați. El a avut și propriul post de televiziune, unde ținea predici religioase. Oktar a fost mereu împotriva teoriei evoluției și a scos o care despre creaționism care nu a fost luată prea în serios la scară largă. 

Oktar împreună cu sute de adepți au fost arestați în 2018 chiar în locuința acestuia. Acestora li s-au adus numeroase acuzații printre care se numără activități teroriste, infracțiuni fiscale sau abuzuri sexuale.

Teleevanghelistul le-a spus jurnaliștilor că toate acuzațiile aduse sunt minciuni și reprezintă „un joc al statului profund britanic”, potrivit Digi24

De-a lungul timpului opiniile lui Oktar i-au adus notorietate nu doar în Turcia, ci și în străinătate. Chiar și înainte de arestarea din 2018, el a mai fost arestat și chiar a petrecut timp într-o unitate psihiatrică. În 2021 a fost condamnat pentru 10 acuzații distincte. A fost acuzat, de asemenea, pentru presupuse legături cu clericul exilat Fethullah Gulen. Sursa: adevarul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri