1 C
București
vineri, 2 decembrie 2022

Temperaturi sub 0 grade, în România. Orașul în care s-au înregistrat temperaturi de iarnă – 2,5 grade azi-noapte

Publicat peMercurul termometrelor a coborât, duminică dimineaţa, până la minus 2,5 grade Celsius, la Miercurea-Ciuc, aceasta fiind prima valoare negativă înregistrată în municipiu în acest sezon, dar şi cea mai scăzută temperatură din ţară în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de meteorologul Adela Mitea, de la Centrul Regional Sibiu, valoarea de minus 2,5 grade Celsius a fost consemnată la ora 6 şi 50 minute.

S-au înregistrat temperaturi negative şi la Joseni, unde au fost minus 0,4 grade Celsius, precum şi la staţia de munte Bucin, unde a fost consemnată aceeaşi valoare.

Zilele trecute au mai fost înregistrate temperaturi negative, de minus 0,2 grade, la Joseni sau Bucin.

Conform Adelei Mitrea, scăderea de temperatură s-a produs pe un fond de cer senin şi o masă de aer rece venită din nordul continentului.

La Miercurea-Ciuc a căzut şi brumă.

Prognoza arată că noaptea următoare temperaturile vor fi pozitive.

Astfel de temperaturi înregistrate în luna septembrie sunt obişnuite pentru judeţul Harghita, cunoscut pentru iernile lungi.

Mulţi dintre locuitorii municipiului au pornit de mai bine de o săptămână centralele proprii din apartamente, iar societatea de Gospodărire Comunală a început furnizarea agentului termic în mare parte din oraş.

Cea mai scăzută temperatură a zilei de 25 septembrie, la Miercurea-Ciuc, s-a înregistrat în anul 1992 şi a fost de minus 4,8 grade Celsius. Sursa: www.realitatea.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri