22.6 C
București
miercuri, 10 august 2022

Temuții mercenari Wagner, desfășurați în estul Ucrainei

Publicat peMercenari ruşi din grupul Wagner sunt desfăşuraţi în estul Ucrainei, a anunţat luni ministerul britanic al apărării, care estimează că peste 1.000 de luptători ai grupării paramilitare ar putea fi aduşi să lupte în Ucraina, informează AFP.

„Gruparea militară privată rusă a grupului Wagner s-a desfăşurat în estul Ucrainei. Ar urma să desfăşoare peste 1.000 de mercenari, inclusiv responsabili ai organizaţiei, pentru a realiza operaţiuni de luptă”, a transmis ministerul britanic pe Twitter.

Cunoscuţi ca fiind apropiaţi de preşedintele Vladimir Putin, grupul Wagner şi paramilitarii săi sunt suspectaţi de comiterea de abuzuri în Mali, Libia şi chiar Siria.

„Din cauza pierderilor grele şi a unei invazii în mare parte blocate, Rusia a fost cel mai probabil forţată să îşi redesfăşoare personalul Wagner în Ucraina, în detrimentul operaţiunilor din Africa şi Siria”, estimează Londra.

Recent, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a declarat că Rusia a întocmit liste cu 40.000 de luptători din armata siriană şi miliţiile aliate, gata să fie dislocaţi în Ucraina.

Potrivit unui declaraţii făcute vineri de un oficial occidental, forţele ruse îşi concentrează acum eforturile în Donbas, unde se confruntă cu „cele mai bine echipate şi mai antrenate forţe ucrainene”. De aceea,”forţele separatiste, întărite de forţele ruse şi personalul grupării Wagner din regiunile Lugansk şi Doneţk, încearcă să le înconjoare”.

Gruparea Wagner este una din cele 59 de companii şi personalităţi ruse vizate joi de o nouă serie de sancţiuni decise de Londra ca reacţie la invadarea Ucrainei de către Rusia la sfârşitul lunii februarie. Pe lângă această grupare paramilitară au mai fost vizate gigantul rus al diamantelor Alrosa sau cel din domeniul hidrocentralelor, Rushydro. Peste 1.000 de persoane şi entităţi ruse au fost plasate până acum pe lista sancţiunilor britanice.

Sursa: www.cotidianul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri