27.7 C
București
luni, 25 septembrie 2023

Tenerife, sub flăcări. Zeci de elicoptere se luptă să stingă incendiile de vegetație

Publicat peIncendiile de vegație se manifestă și în Tenerife. Pompierii se luptă pentru a stinge flăcările, iar locuitorii au fost evacuați.

Drumuri închise, localnici evacuați

Zeci de elicoptere sunt deasupra insulei pentru a stinge incendiile. Localnicii și-au părăsit casele și nu știu dacă le vor mai găsi la fel cum le-au lăsat, conform observatornews.

Două autostrăzi au fost închise, iar turiștii au fost sfătuiți să urmărească anunțurile oficiale și să fie pregătiți să fugă, în cazul în care vor trebui să evacueze zona.

Situația, scăpată de sub control

De dimineața sunt 150 de pompieri care au misiunea de a stinge focul din Tenerife, dar au anunțat că situația este scăpată de sub control. Două hectare de vegetație au fost deja distruse.

„Cele două obiective principale pe parcursul zilei sunt oprirea avansului către zonele locuite și împiedicarea extinderii incendiului dacă va avea loc o schimbare a vântului”, a spus Pedro Martinez, şef serviciu silvic.

Și Franța și Italia sunt cuprinse de valuri de căldură. Meteorologii anunță că la finalul săptămânii vor fi 40 de grade Celsius, iar în Sardinia temperatura va putea ajunge la 45 de grade.Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri