31 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Tensiuni în Asia de Est. Phenianul AMENINȚĂ Coreea de Sud cu armele nucleare

Publicat pe„În cazul în care Coreea de Sud alege confruntarea militară cu noi, forţa noastră de luptă nucleară va trebui să-şi îndeplinească în mod inevitabil datoria”, a declarat Kim Yo Jong, care a precizat însă că Phenianul nu va lovi niciodată primul. „Dar dacă Coreea de Sud, din orice motiv, optează pentru o astfel de acţiune militară ca lovitură preventivă, situaţia se va schimba. În acest caz, Coreea de Sud însăşi va deveni o ţintă”.

Ea face parte din Partidul Muncitoresc Coreean, aflat la putere, și este sora liderului Kim Jong Un.

Kim Yo Jong a reacționat în urma afirmaților ministrului sud-coreean al Apărării, Suh Wook, care s-a rederit la capacitățile de luptă ale țării sale împotriva Coreei de Nord. Suh a spus că Seulul poate ataca „precis şi rapid” punctul de lansare a rachetelor Phenianului şi posturile de comandă, imediat ce există semne clare ale unui atac asupra Coreei de Sud.

În urmă cu două săptămâni, Phenianul a testat o rachetă balistică intercontinentală cu capacitate nucleară (ICBM), care a căzut în apele teritoriale ale Japoniei, stârnind îngrijorare în regiune. 

Coreea de Nord este supusă unui embargou sever și nu are voie să dezvolte arme nucleare însă această țară izolată și-a dezvoltat arsenal nuclear. 
 

Sursa: jurnalul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri