4.1 C
București
vineri, 3 februarie 2023

Tensiuni România-Austria. Decizie RADICALĂ a Administrației Porturilor Maritime Constanța

Publicat peMinistrul Tranporturilor, Sorin Grindeanu, spune că mai multe companii coordonate de instituția pe care o conduce nu-și vor mai derula operațiunile financiare prin BNR pentru că „au găsit condiţii mai bune la CEC”. Printre acestea se află și Administrația Porturilor Maritime Constanța.

”Și-a anunțat o anumită intenție de a face, și știu că vor face, mi-au spus și mie, și nu doar CNAIR-ul, am fost anunțat și de alte companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, fie că vorbim de Portul Constanța, fie că vorbim de Aeroportul din București și toate celelalte, pentru că au găsit condiții mai bune la CEC. E o explicație cât se poate de simplă”, a precizat Grindeanu. 

Renunțarea la colaborarea cu BCR se va face treptat însă companiile sunt hotărâte să-și mute conturile.

„Am fost anunţat ca ministru. Şi nu doar CNAIR. V-am spus, şi CFR-ul a luat această decizie, tot ceea ce ţine de CFR, şi Administraţia Porturilor Constanţa şi Aeroporturile, cei care au aveau anumite conturi la aceste bănci m-au anunţat că vor face toate diligenţele. Nu e o chestiune care să se întâmple foarte rapid, dar toţi au luat această decizie de a se muta la o bancă românească. Eu cred că e bine, având şi condiţii mai bune”, a insistat demnitarul, care a ținut să afime că nu are conturi la bănci austriece. 

BCR este deținută de Erste Group Bank, cu sediul central la Viena.

Cele mai importante societăți din subordinea Ministerului Transporturilor sunt Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Compania Națională de Căi Ferate (CFR), Compania Națională „Aeroporturi București”, Societatea Națională „Aeroportul International M. Kogălniceanu Constanța”, Compania Natională „Administrația Porturilor Maritime Constanța”.

 

 

 

 

Sursa: jurnalul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri