26.1 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Tesla low cost? Cu Panasonic se poate

Publicat pe


Panasonic se apropie de aducerea pe piață a bateriilor litiu-ion de următoarea generație, ceea ce se așteaptă să reducă substanțial costul vehiculelor electrice precum Tesla.

Producătorul japonez de electronice a dezvoltat o baterie „4680” mai mare, despre care directorul executiv al Tesla, Elon Musk, o consideră esențială pentru plasarea mașinilor sale la prețul de 25.000 de dolari. Modelul 3 începe de la 41.000 USD, cu stimulente fiscale în funcție de țară.

Bateria 4680 va avea un „impact considerabil” în scăderea costului vehiculelor electrice, permițându-le să se răspândească mai pe scară largă și să reducă emisiile de carbon, a declarat Kazuo Tadanobu, directorul executiv al diviziei energetice Panasonic.

Cu toate acestea, creșterea costurilor materiilor prime, înrăutățită de ofensiva militară a Rusiei în Ucraina, este de așteptat să încetinească și chiar să inverseze temporar tendința pe termen lung de scădere a costurilor bateriilor, estimează Gregory Miller, analist economic la  Benchmark Mineral Intelligence.

Potrivit postului public japonez NHK, Panasonic caută să cumpere teren în SUA pentru o mega-fabrică care să producă noua baterie. Compania a anunțat deja că va deschide o linie de producție la fabrica sa Wakayama din vestul Japoniei pentru a produce 4680 de baterii litiu-ion, ca parte a planurilor sale de extindere a afacerii la nivel global.

Vânzările globale de vehicule electrice, 6,6 milioane în 2021, înregistrează în prezent  o cotă de piață de peste 9%.

Sursa: www.national.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri