-1.6 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Test de atenție. Găseste în 10 secunde pisica furișată din imagine

Publicat pe


O iluzie optică a dat bătaii de cap multor oameni care au încercat să o deslușească. Dar doar cei cu o vedere foarte bună pot rezolva această provocare în doar zece secunde. Încearcă și tu să găsești pisica furișată din imagine.

Unde este pisica în imagine

Iluzia optică sau iluzia vizuală reprezintă perceperea unei imagini care conduce la o estimare eronată a realității. Iluziile optice sunt studiate de psihologia percepției. De asemenea, iluzia optică este o modalitate de a păcăli creierul să vadă ceva ce poate nu este acolo.

Potrivit experților, iluziile optice ne ajută să ne dezvoltăm inteligența și ne fac să ne gândim mai bine la cum sunt posibile anumite lucruri. Deși sunt greu de rezolvat, iluziile optice reprezintă o provocare interesantă, ca și aceasta în care trebuie să găsești pisica furișată din imagine, în numai zece secunde.

Test de atenție. Iluzie optică.

Deși poate părea relativ simplu, este mult mai greu decât pare la prima vedere, deoarece pisica este camuflată, dar cheia pentru a desluși iluzia optică este să verifici toate zonele din imagine. Deși nu pare, pisica stă chiar în fața ta. Și dacă nu ai reușit să găsești felina, îți spunem că este ascunsă în partea stângă a imaginii, dar este camuflată în verdeața de pe lângă casă. Dacă vrei să vezi, uită-te în imaginea din galeria foto.

Ce spun oamenii de știință despre iluziile optice

Iluziile optice au fost observate din cele mai vechi timpuri, dar misterul lor nu a fost deslușit în totalitate nici până acum.
Oricât de multe studii și cercetări ar exista despre iluziile optice, teoriile specialiștilor rămân multe și diferite. Unii susțin că iluziile optice sunt erori ale percepției vizuale, discrepanțe între stimulii vizuali din realitate și ceea ce vedem noi, de fapt.

Cu alte cuvinte, ochii și creierul percep o imagine deformată a realității, care nu respectă trăsăturile fizice ale stimulului, tridimensionalitatea sau alte legi ale fizicii.  De cele mai multe ori constatarea acestor diferențe ne surprinde, cu atât mai mult cu cât, chiar dacă știm că avem în față o iluzie optică, în continuare suntem păcăliți.

Sursa: www.impact.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri