30 C
București
duminică, 3 iulie 2022

Test IQ cu 10 întrebări | Ce număr lipsește în seria: 1, 1, 2, 3, 5, ?, 9

Publicat peAi în fața ta un test cu doar 10 întrebări. Îți dau bătăi de cap sau l-ai rezolvat rapid? Ai grijă. Unele întrebări pot avea un grad mai mare de dificultate. Nu e cazul să te grăbești. În galeria foto a acestui articol vei regăsi toate cele 10 întrebări, dar și modul în care îți poți calcula IQ-ul.

Te-ai pregătit? Ești gata pentru cel mai tare test de inteligență al zilei?

Deschide fiecare poză, pe rând. Vei găsi cele 10 întrebări ale testului în galeria foto de mai sus. După fiecare poză-întrebare se află și răspunsul.

Mai apoi, tot în galeria foto poți găsi și explicația scorului IQ pe care l-ai obținut.

Ce sunt testele IQ

IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții. Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru. Iată un test prin care îți poți verifica IQ-ul.

Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.

Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.

Testele IQ au multe scopuri diferite, notează Joel Schneider. Este psiholog la Universitatea de Stat din Illinois. Unele teste de IQ au fost concepute pentru a evalua copiii la anumite vârste. Unele sunt pentru adulți. Și unele au fost concepute pentru persoanele cu dizabilități speciale.

Iată și alte teste IQ:

Testul IQ devenit viral | Ce număr vezi în această poză? 99 din 100 dau greș

Test de inteligență cu 5 întrebări | Cât e ceasul – ora 7:00, 15:00 sau 23:00?

Mută un singur băț de chibrit pentru a obține o egalitate corectă din: 6+2-8=4

Testul IQ exclusiv pentru genii | Ce caracter urmează în această serie: Q, W, R, U?

Test IQ la care toți greșesc | Câte cercuri vezi în această imagine?

Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri