27.7 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Test IQ de rezolvat în 60 de secunde | Mută 2 bețe de chibrit, pentru a obține 11 pătrate

Publicat pe


Probabil că nicio altă metodă de evaluare nu a născut mai multe controverse decât cea a inteligenței. Psihologii nu au ajuns la un punct comun dacă inteligența este învățată sau moștenită, are un specific cultural sau unul universal, dacă este o singură abilitate sau este vorba despre mai multe. Aceste dezbateri sunt în desfășurare și nu vor fi rezolvate prea curând. 

Dacă vrei să îți testezi capacitatea de concentrare și agilitatea minții, îți propun un test: Mută două bețe de chibrit din imaginea de mai jos, pentru a obține 11 pătrate.

Ia-ți tot timpul din lume. Până la urmă nu ești condiționat de cronometru.

Rezolvarea testului

Dacă te-ai concetrat suficient poate ți-ai dat seama care este răspunsul corect. Dacă nu, iată care este rezolvarea acestei probleme:

Ce sunt testele IQ

IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții. Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru. Iată un test prin care îți poți verifica IQ-ul.

Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.

Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.

Testele IQ au multe scopuri diferite, notează Joel Schneider. Este psiholog la Universitatea de Stat din Illinois. Unele teste de IQ au fost concepute pentru a evalua copiii la anumite vârste. Unele sunt pentru adulți. Și unele au fost concepute pentru persoanele cu dizabilități speciale.

Intră aici pentru alte teste de IQ:

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri