15.9 C
București
luni, 20 martie 2023

The Telegraph: Rusia ar fi ajuns la locul unde a fost doborâtă drona americană în Marea Neagră

Publicat pe


Rusia ar fi ajuns la locul unde se află drona americană doborâtă în Marea Neagră, în cursa pentru recuperarea epavei, potrivit unor informații citate de The Telegraph.

Drona MQ-9 Reaper a fost doborâtă după o întâlnire cu două avioane de luptă rusești, potrivit oficialilor americani.

Doi oficiali, informați cu privire la incident, au declarat că Ministerul rus al Apărării a dat ordin ca avioanele lor să hărțuiască drona deasupra Mării Negre, a relatat CNN.

În timp ce Rusia a promis să recupereze epava, generalul Mark Milley, președintele șefului Statului Major Întrunit, a declarat că este posibil ca aceasta să nu fie găsită niciodată.

După o convorbire telefonică rară cu omologul său rus, generalul Milley a declarat că drona „probabil s-a scufundat la o adâncime semnificativă, astfel încât orice operațiune de recuperare din punct de vedere tehnic ar fi foarte dificilă”.

Întrebat dacă coliziunea a fost deliberată, el a răspuns: „Știm că comportamentul agresiv a fost intenționat, știm, de asemenea, că a fost foarte neprofesionist și foarte nesigur”.

Statele Unite au șters de la distanță software-ul sensibil de pe drona MQ-9 Reaper înainte ca aceasta să se prăbușească în Marea Neagră pentru a împiedica Rusia să colecteze informații secrete, potrivit a doi oficiali americani citați de CNN.

Măsurile de ștergere a software-ului au fost luate după întâlnirea dintre dronă și două avioane de luptă rusești Su-27. Avioanele rusești au aruncat combustibil pentru avioane în fața dronei de supraveghere americane marți dimineața devreme, după care unul dintre avioanele rusești s-a ciocnit cu drona, avariindu-i elicea și forțând SUA să o doboare în Marea Neagră.

Miercuri, Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate rus, a declarat că Rusia va încerca să recupereze epava dronei. Patrușev a fost anterior șeful Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) – succesorul KGB-ului din Uniunea Sovietică.

 Sursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri