26.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

Theodor Stolojan, despre o posibilă candidatură a lui Ciucă la prezidenţiale: „Dacă continuă să performeze şi cota de încredere îi creşte, nu văd de ce nu. Nu văd alt lider în PNL”

Publicat peTheodor Stolojan a mai recunoscut că în acest moment liberalii au coborât destul de mult în sondaje, dar a declarat că speră ca odată cu schimbarea preşedintelui partidului, PNL să preia din cota mare de încredere de care se bucură premierul Ciucă.

”Să ştiţi că dacă performează în continuare ca până acum, ca prim-ministru şi dacă cota lui de încredere creşte în continuare, nu văd de ce nu ar fi şi un bun candidat de preşedinte”, a spus Stolojan.

El a precizat că în PNL, deocamdată ”nu vede un alt lider care să aibă aceeaşi încredere sau să ajungă la aceeaşi încredere ca Nicolae Ciucă”.

Despre schimbarea recentă a liderului PNL, Stolojan a arătat că decizia a avut legătură cu faptul că partidul ajunsese sub 20%, la 14,15 la sută, iar premierul Ciucă avea o încredere foarte mare, aproape cea mai mare dintre liderii de acum, în timp ce Florin Cîţu era undeva sub 10 la sută, la 6 sau 7 la sută.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, despre relaţia cu Ciucă: „Simt că tragem amândoi la aceeaşi căruţă, sper ca noua poziţie să nu strice acest climat de construcţie”

”Partidul politic sesizează imediat că treaba nu e în regulă, acesta este primul argument foarte puternic, cred că a fost argumentul principal care a determint această mişcare, în speranţa că PNL îşi va recăpăta simpatizanţii.

Stolojan a mai afirmat că speranţa este că se va produce acest transfer de încredere de la premier la electoratul PNL. ”Consider că PNL va ajunge la 20 la sută şi va trece de 20 la sută începând cu luna viitoare”, a mai spus el.

Fostul lider PNL a precizat că un alt motiv a fost cel din coaliţie. Stolojan a arătat că au apărut anumite luări de poziţie ale lui Florin Cîţu, care au fost considerate de către unii ca atacuri la guvern, deşi semnala nişte lucruri corecte, dar într-o coaliţie, cu PSD, trebuie să faci compromisuri, pentru că altfel nu funcţionează coaliţia.

Theodor Stolojan a mai spus că el îşi doreşte ca această coaliţie să ducă la bun sfârşit această guvernare.

Citeşte şi: Florin Cîţu, previziuni sumbre după ce a demisionat de la preşedinţia PNL: „Economia României va avea creştere aproape de zero anul acesta. Cu o probabiliate destul de mare vom intra într-o criză economică severă”

Sursa: www.romaniatv.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri