21.1 C
București
joi, 21 septembrie 2023

Ți-e poftă de ceva dulce? Prepară rețeta de bătută cu brânză a bunicii Gherghina. Pe cât de simplă, pe atât de savuroasă

Publicat pe



Dacă vrei să faci un desert bun și rapid, dar nu ai idee ce, atunci bunica Gherghina de pe TikTok vine cu idee. Simpatica bătrânică îți recomandă bătuta cu brânză, rețetă pentru care nu îți trebuie nici prea multe ingrediente, nici prea mult timp, fiind gata în doar 40 de minute. Iată cum se face și de ce ingrediente ai nevoie pentru rețetă.

Rețeta de bătută cu brânză tradițională

În cazul în care ai poftă de ceva dulce și nu vrei să îți bați capul prea mult cu rețete complicate, atunci rețeta de bătută cu brânză a bunicii Gherghina de pe TikTok e preparatul ideal. Ai nevoie de puține ingrediente, iar modul de preparare e foarte simplu. Desertul e gata în doar 40 de minute.

Ingrediente:

    • jumătate de kilogram de brânză sărată;
    • 10 linguri de făină;
    • iaurt;
    • 7 ouă;
    • 7 linguri de zahăr;
    • stafide;
    • un plic de zahăr vanilinat;
    • un plic de praf de copt;
    • o ceșcuță de ulei.
@bunica.gherghina REȚETA : BĂTUTĂ CU BRÂNZĂ!💕 #văpupămamaia😌 #pentruvoi🤩 #romania🇷🇴 #pepsitwist🍋 #pepsichallenge ♬ sunet original – Bunica Gherghina🍩

Modul de preparare al bătutei cu brânză

Pentru prepararea acestei rețete nu sunt necesari pași complicați, ci chiar foarte puțini. Pune brânza într-un bol împreună cu stafidele. Adăugă praful de copt și zahărul vanilinat, pune și cele 10 linguri de făină, dar și paharul de iaurt, după care sparge și cele 7 ouă. Adăugă peste toate acestea uleiul și cele 7 linguri de zahăr.

Abia acum poți amesteca toate ingredientele, foarte bine și ușor, până când totul se va omogeniza. Pregătește o tavă pe care să o tapetezi cu ulei și făină, apoi toarnă întreaga compoziție în tavă și dă-o la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. După ce timpul de coacere s-a scurs, scoate prăjitura și pune pe deasupra zahăr pudră. Această prăjitură poate fi servită imediat sau poate fi consumată rece.

Cum să faci prăjitura Lexy

O altă prăjitură care a făcut imediat furori printre gospodine este prăjitura Lexy, care are în componența sa blat pufos cu mac, o glazură de ciocolată albă, o cremă delicioasă și aerată de căpșuni, dar și o glazură de jeleu roșu. Este răcoritoare și ușor de preparat, iar rețeta o lăsăm mai jos pentru a o face și tu! Rezultatul final va impresiona pe toată lumea.

Pentru blat: cinci albușuri, 140 de grame de zahăr, 120 de grame de făină, 60 de grame de mac, 50 ml de lapte, 50 ml de ulei, un praf de sare și o esență de vanilie.

Se mixează albușurile cu praful de sare până când se obține o spumă. Treptat se adaugă zahărul în timp ce se mixează albușurile cu sarea. Se continuă amestecul cu mixerul până când se obține o spumă tare. Se adaugă apoi făina, puțin câte puțin. Apoi se pune uleiul și laptele și se amestecă bine cu un tel. La final se adaugă semințele de mac și se amestecă din nou. Se pune la final esența de vanilie și…



Sursa: www.ego.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri