1 C
București
vineri, 2 decembrie 2022

Timișoara: Tramvaiul de 2 milioane de euro, cel mai modern din lume, a rămas blocat într-o intersecție, în prima sa cursă

Publicat peTramvaiul pentru care Primăria Timișoara a plătit turcilor de la Bozankaya două milioane de euro, considerat cel mai modern din lume, a rămas blocat într-o intersecție din oraș în chiar prima sa cursă. În martie, un astfel de tramvai a luat foc în depou.

Cel mai modern tramvai din lume, intrare timidă în traficul din Timișoara

Tramvaiul Bozankaya a rămas înțepenit pe șine, într-o intersecție, vreme de 15 minute, scrie Opinia Timișoarei. Evident, traficul cu totul a fost dat peste cap.

Deocamdată nu se cunoaște cauza.

„Tramvaiul s-a oprit, în jurul orei 11.00, în zona Badea Cârțan. Deocamdată nu știm exact motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru, așteptăm ca echipa de specialiști din Turcia să ne spună care a fost cauza. În acest moment tramvaiul a fost repornit și circulă fără să prezinte probleme”, a declarat pentru Patriciu Rușeț, directorul STPT.

Primăria Timișoara a cumpărat opt astfel de tramvaie, cu 11,58 milioane de lei bucata.

Incidentul s-a petrecut deși au fost făcute toate testele și au ajuns în depoul STPT și cricurile necesare repunerii lor în circulație, în cazul unei deraieri.

Și bucureștenii au ghinion cu tramvaiele

În Capitală a ajuns recent pentru teste un prim tramvai din cele 100 pe care Astra Arad trebuie să le livreze. Problema este că vehiculul e prea lung pentru stațiile de pe linia 41. Persoanele vor fi modificate, iar asta nu costă mult, a dat asigurări Adrian Criț, directorul STB.

„Tramvaiele noi ajută STB prin reducerea costurilor. Pe 5 ani, mentenanța e asigurată gratuit de furnizor, iar cosumul energetic e la jumătate decât ce are acum un tramvai”, a mai spus Criț, pentru B1 TV.

Șeful STB a afirmat apoi că din august trebuie să ajungă în București câte patru tramvaie pe lună. În total sunt 100.

De asemenea, pe liniile 40 și 55 vor fi reparații capitale, investiția urmând a se ridica la circa un miliard de lei.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri