0.6 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023

Timișul domină Vestul la veniturile salariale

Publicat pe


În Timiș se câștigă în continuare cel mai bine din regiunea Vest. Este singurul în care statisticienii ne spun că se câștigă peste 4.000 de lei în mână.

Astfel, conform datelor oficialle comunicate de Direcția Regională de Statistică Timiș în aceste zile, la finalul lunii septembrie salariul mediu net era în Timiș de 4335 de lei pe angajat. La ”distanță” de aproape o mie de lei urmează Aradul, cu 3.439 de lei pe angajat. Diferențele față de Hunedoara și Caraș sunt la fel de mari, 3.060, respective 3.102 lei.

Toate cele patru județe ale regiunii au avut creșteri salariale, Timișul având cel mai mic plus la acest capitol, cu doar 21 de lei.

Tot în Timiș, cel mai bine se câștigă în domeniul Industrie și Construcții, cu 4.342 de lei, în Servicii salariul mediu net e de 4.332 lei, iar în Agricultură 4.253 lei.

Datele lunare privind câştigul salarial mediu brut sunt obţinute printr-o cercetare statistică selectivă. Începând cu luna ianuarie 2022, eşantionul cuprinde, pe total țară, circa 23.000 unităţi economico-sociale. Unităţile din „sectorul bugetar” (vezi notele metodologice) sunt cuprinse exhaustiv în cercetare, excepţie făcând unităţile administraţiei publice locale pentru care datele la nivelul consiliilor locale comunale se culeg pe bază de eşantion reprezentativ la nivel de judeţ (cca. 820 de unităţi).

Pentru sectorul economic, au fost incluse în cercetare unităţile cu 4 salariaţi şi peste, care reprezintă 88,07% din numărul total al salariaţilor din acest sector.

Sursa: debanat.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri