30 C
București
duminică, 3 iulie 2022

Tinerii din Ucraina se pot înscrie în facultățile din România. Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu

Publicat peMinistrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, miercuri seară, că a semnat un ordin potrivit căruia cetățenii ucraineni și refugiații din Ucraina se pot înscrie în orice moment la facultate, nu doar înainte de începutul semestrului 2, cum prevede regula.

De asemenea, pentru că sunt foarte multe situații ale unor tineri care doresc să se înscrie la universitate, dar nu au cu ei acte de studii cu care să dovedească nivelul parcurs până acum, Cîmpeanu spune că se pot prezenta, universitățile au dreptul să-i verifice, să le evalueze competențele și să le echivaleze aceste studii, cu obligația că până la finalizarea studiilor academice acești tineri să aducă diplomele și actele de studii cu care „s-au înmatriculat în universitatea din Ucraina”.

În plus, cetățenii ucrainieni înscriși în universitățile românești beneficiază de finanțare de la bugetul de stat pentru anii universitari 2021 – 2022 și 2022 – 2023.

„Ceilalți refugiați, care nu sunt cetățeni din Ucraina, nu vor beneficia de finanțare de la bugetul de stat, dar vor putea să urmeze în condițiile pe care le-am precizat cursuri universitare în România”, a adăugat Cîmpeanu.

Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri