6 C
București
joi, 29 februarie 2024

Tirana, orașul buncărelor, al moscheilor și clădirilor sovietice. Ce poți să faci un weekend în capitala Albaniei REPORTAJ

Publicat pe


Altădată un oraș trist și cenușiu, asemenea majorității orașelor comuniste din Estul Europei, Tirana de azi e o capitală micuță, dar multicoloră, care calcă apăsat pe drumul ieșirii din tiparul rigid al cravatelor roșii, care au ținut bocancul pe grumazul țărilor din Balcani.

Aerul arhaic al erei apuse acum trei decenii predomină în continuare, dar acum are o nuanță caldă, plăcută, marcată de bunătatea și entuziasmul oamenilor. E un oraș ieftin, simplu de tradus turistic, unde se mănâncă bine, la prețuri mici, și unde poți petrece un weekend fără teama de a te plictisi.

Dacă din diferite motive ați omis Tirana și implicit Albania de pe lista destinațiilor turistice, măcar ca city break, considerând că nu e o destinație sigură, e o greșeală.

Tirana e chiar foarte sigură, ba mai mult, e și prietenoasă, cu oameni simpli și calzi, încântați să vadă creșterea turistică manifestată în ultimii ani, în care guvernul și mediul…Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri