7.3 C
București
vineri, 24 martie 2023

Toți șoferii care au asta în mașină vor primi amendă de 2.900 de lei. Mulți nu știu asta

Publicat peVești importante pentru români! Deși aproape toți șoferii obișnuiesc să folosească așa ceva în timpul mersului, puțini sunt cei care știu că riscă o amendă usturătoare. Care sunt noile prevederi ale Codului Rutier 2022.

Este vorba despre accesoriile de pe parbrizul mașinii și de la oglinda retrovizoare. Fie că este vorba despre odorizante, obiecte religioase, viniete, etc. amenzile pot ajunge până la 2.900 de lei, potrivit e-juridic.manage.

Amenzi usturătoare pentru șoferii care au așa ceva în parbriz

Vezi și: CU CE SUMĂ SE VINDE ACEASTĂ CASĂ ABANDONATĂ! ESTE DOTATĂ CU TURBINĂ EOLIANĂ PENTRU PRODUCEREA ELECTRICITĂȚII

Potrivit OUG nr.195/2002, amenzile pivind circulația pe drumurile publice pentru șoferii care folosesc astfel de accesorii sunt curpinse între 1.350 lei și 2.900 de lei. Prin acest obicei, șoferii își obstrucționează vizibilitatea, motiv pentru care viața lor și a participanților la trafic ar putea fi pusă în pericol. Totodată, clasa a IV-a de sancțiuni prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între 9 și 20 de puncte de amendă.

Decizia de a amenda șoferul rămâne la aprecierea agentului de poliție, dacă acesta consideră că obiectele din pabriz limitează ori diminuează vizibilitatea șoferului.

Conform art. 112, alin (1), litera ”l” și litera ”m” din Codul Rutier, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare se rețin în următoarele cazuri.

  • l) autovehiculul, tractorul agricol sau forestier ori tramvaiul au aplicate pe parbriz, luneta sau geamurile laterale afise sau reclame publicitare, folii neomologate si/sau nemarcate corespunzator ori accesorii care restrang sau estompeaza vizibilitatea in timpul mersului, atat din interior, cat si din exterior;
  • m) autovehiculul si tractorul agricol sau forestier au aplicate pe partea frontala si/sau posterioara a acestuia afise, inscrisuri sau reclame care diminueaza eficacitatea dispozitivelor de iluminare si semnalizare luminoasa ori citirea numarului de inmatriculare.

Vezi și: N-O SĂ-ȚI VINĂ SĂ CREZI! CE A GĂSIT UN ANGAJAT DE LA SALUBRITATE DIN BISTRIȚA-NĂSĂUD ÎNTR-O SACOȘĂ ARUNCATĂ, ÎN PRIMA LUI ZI DE MUNCĂ

 

Sursa: www.cancan.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri