10.6 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Trafic blocat pe Transalpina. Zonele în care nu se poate circula din cauza aluviunilor

Publicat peTrafic blocat pe Transalpina. Autoritățile din județul Alba informează că circulația pe o anumită zonă a drumului național a fost restricționată. Totul din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, care au condus la creșterea bruscă a nivelului apei și, ulterior, la formarea de aluviuni. Din fericire, până la momentul redactării acestui articol, nu au fost înregistrate pagube umane sau materiale. Meteorologii nu au vești bune pentru următoarele ore.

Trafic blocat pe Transalpina

Circulația pe Transalpina, blocată. Autoritățile din județul Alba au informat, marți după-amiază, 23 august, că traficul în zona Tău Bistra de pe Transalpina este blocat. Din cauza precipitațiilor abundente din regiune, o viitură a antrenat bolonavi, nisip, pietriș și câțiva copaci, care au ajuns în cele din urmăpe carosabil.

Așadar, traficul rutier pe DN 67C Şugag – Obârşia Lotrului (Transalpina) este blocat pe raza localităţii Tău Bistra, la kilometrul 107, potrivit anunțului făcut de reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

La fața locului au intervenit angajați ai SVSU Şugag, în cooperare cu personal de la Drumuri Naţionale şi personal IPJ pentru a debloca strada.

„Ca urmare a unei viituri care a antrenat bolovanii de pe deal şi câţiva copaci, acestea au ajuns pe carosabil, blocând traficul”, a transmis un reprezentant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, potrivit Agenției Naționale de Presă.

Se anunță vreme rea în toată țara

Până la momentul redactării acestui material, nu au fost raportate pagube de natură materială sau victime ale acestui eveniment. Informația a fost confirmată și de către un reprezentant al IPJ Alba.

„Nu sunt victime sau pagube materiale. Se acţionează cu două utilaje pentru degajarea suprafeţei de rulare”, a informat un reprezentant al IPJ Alba.

În altă ordine de idei, meteorologii au atras atenția, în cursul în zilei de marți, 23 august, că în următoarele ore ne vom confrunta cu fenomene meteorologice specifice instabilității atmosferice. Au fost emise un COD GALBEN de ploi însemnate din punct de vedere cantitativ și un COD PORTOCALIU de ploi torențiale.

CODUL GALBEN este valabil pentru aproape toată țara, până miercuri, 24 august, ora 10.00. În intervalul menționat se vor manifesta averse torențiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și, pe alocuri, de vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 30 de litri pe metrul pătrat. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor atinge 50 de litri pe metrul pătrat.

Citește și: Ce montează autoritățile pe Transalpina deja. Anunț major pentru toți șoferii care trec pe acolo VIDEO

CODUL PORTOCALIU de ploi torențiale este valabil tot până miercuri, 24 august, pentru următoarele zone: București, nordul Olteniei, Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali și de Curbură.

Sursa: playtech.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri