6.8 C
București
vineri, 31 martie 2023

Traficul feroviar va fi reluat treptat în Grecia, la trei săptămâni după catastrofa soldată cu 57 de morți

Publicat peTraficul feroviar, care a fost întrerupt după ciocnirea frontală a două trenuri în Tempe, la 350 km de Atena, „va fi reluat treptat din 22 martie”, a spus Georges Gerapetritis citat într-un comunicat de presă.

El a precizat că traficul va fi reluat mai întâi pentru „trenurile interurbane (de pasageri) care leagă portul Pireu de lângă Atena de aeroportul internaţional” al capitalei, Eleftherios Venizelos, trenurile de marfă care leagă Thriasio din departamentul Attica de Salonic şi trenurile regionale din nordul ţării.

Traficul trenurilor de pasageri între Atena şi Salonic nu va începe decât pe 1 aprilie

Pe 27 martie, trenurile locale care leagă oraşele din Peloponez (sud-vest) vor circula din nou, în timp ce traficul trenurilor de pasageri între Atena şi Salonic nu va începe decât pe 1 aprilie. La mijlocul acestei linii, în apropierea oraşului Larissa, a avut loc pe 28 februarie coliziunea dintre un tren de pasageri şi un tren de marfă, cel mai grav accident petrecut în Grecia în ultimii ani.

Accidentul a fost atribuit în principal „unei greşeli” a şefului de staţie din Larissa, care a fost acuzat şi arestat preventiv. El a scos însă la iveală şi „patologiile cronice datorate omisiunilor sau indiferenţei” guvernelor din ultimii ani şi a provocat furie în ţară împotriva guvernului conservator elen, care nu a realizat modernizarea securităţii căilor ferate.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!Sursa: observatornews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri