1.6 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Tragedie pe Aerodromul din Buzău. Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea a murit în timpul unui exercițiu

Publicat peAccident cumplit pe Aerodromul din Boboc, Buzău. Un parașutist de 38 de ani s-a izbit de sol după ce parașutele care s-au deschis s-ar fi încurcat între ele, în timpul unui exercițiu de paraşutare. Bărbatul avea la activ 67 de salturi.

Incidentul a avut loc în jurul orei 14.00, pe Aerodromul din Boboc, Buzău. Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea avea 38 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2007 și avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de parașută BG-7M.

Căpitanul a lăsat în urmă o soție și un copil. Anunțul morții prașutistului militar a fost confirmat de Ministerul Apărării Naționale:

Vezi și: 11 AGENȚII TAROM AU FOST ÎNCHISE ȘI 185 DE ANGAJAȚI AU PLECAT DIN COMPANIE

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, și-a pierdut viața miercuri, 25 mai, în urma unui accident survenit pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc. 

Accidentul a survenit în jurul orei 14.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare. Ofițerului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, dar cu toate eforturile medicilor, a fost constatat decesul militarului.

Pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de investigare.

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, în vârstă de 38 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2007, avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de parașută BG-7M. Era căsătorit și avea un copil.

Joi, 26 mai, la ora 8.30, vor fi organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a ofițerului. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiei militarului căzut”, potrivit Ministerului Apărării Naționale.Sursa: www.cancan.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri