10.6 C
București
miercuri, 5 octombrie 2022

Tragerea la sorți a campionatului mondial de fotbal Qatar 2022. Componența grupelor

Publicat peActorul britanic Idris Elba și jurnalista Reshmin Chowdhury au fost prezentatorii evenimentului organizat de FIFA la Doha.

Imnul oficial al turneului, denumit Hayya Hayya, a fost interpretat în deschiderea evenimentului de către cântărețul american Trinidad Cardona, nigerianul Davido și vedeta qatareză Aisha.

Tot în cadrul ceremoniei a fost prezentată și pe La’eeb, mascota oficială a Cupei Mondiale FIFA 2022™ din acest an.

Președintele FIFA, Giani Infantino, a ținut un discurs înainte de tragerea la sorți, făcând un apel la pace. El a fost urmat la tribuna ceremoniei de șeicul Qatarului, Tamim ben Hamad Al Thani, care a vorbit la rândul său, în fața audienței.

În cadrul ceremoniei a fost adus un omagiu legendor fotbalului, care au decedat recent. Diego Armando Maradona, Gordon Banks, Gerd Muller sau Paolo Rossi s-au numărat printre cei evocați.

Trofeul Cupei Mondiale a fost adus pe scenă de Didier Deschamps, în calitate de antrenor al campioanei mondiale în exercițiu.

La tragerea la sorți au fost solicitate să ajute câteva nume inportante ale fotbalului mondial, printre care: Lothar Matthaus (campion mondial cu Germania în 1990), Cafu (campion mondial cu Brazilia în 1994), Jay-Jay Okhoca (participant la 3 Campionate Mondiale cu naționala Nigeriei), Tim Cahill (jucător reprezentativ al Australiei), Ali Daei (golgheterul all-time al Iranului cu 109 goluri), Adel Ahmed (jucător reprezentativ din Qatar), Bora Milutinovic (antrenor a 5 naționale diferite la turneele finale ale Campionatului Mondial) și Rabah Madjer (participant la două turnee finale cu Algeria).

În urma tragerii la sorți s-au format următoarele 8 grupe:

Grupa A
Qatar, Olanda, Senegal, Ecuador

Grupa B
Anglia, SUA, Iran, Țara Galilor vs Scoția / Ucraina

Grupa C
Argentina, Mexic, Polonia, Arabia Saudită

Grupa D
Franța, Danemarca, Tunisia, Emiratele Arabe Unite / Australia vs Peru

Grupa E
Spania, Germania, Japonia, Costa Rica – Noua Zeelandă

Grupa F
Belgia, Croația, Maroc, Canada

Grupa G
Brazilia, Elveția, Serbia, Camerun

Grupa H
Portugalia, Uruguay, Coreea de Sud, Ghana

Meciul de deschidere al turneului final va avea loc între Qatar și Ecuador, pe 21 noiembrie.

 

(sursa: Mediafax)

Sursa: jurnalul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri