Apoi au început să apară dovezi ale altor posibile „erori” publicate în MO care elimină totalmente transparența decizională din cadrul conducerii Colegiului, dar și dreptul de participare a observatorilor la numărătoarea voturilor, atunci când sunt aleși membrii conducerii. Unii dintre șefii din județe au început să arate cu degetul către cei care se pregătesc să cumpere terenuri cu banii dentiștilor care cotizează la bugetul CMSR.
După ce conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi din România (CMSR) a stabilit, „din pix” competențe valabile doar pentru unii dintre dentiștii care până acum aveau drept de liberă practică, specialiștii din acest domeniu au început pregătirile pentru a-i demite pe cei care au luat decizii abuziv. Joia trecută, CMSR a transmis către membri un document în care arată că au fost doar „erori de transcriere” și vinovați ar fi cei de la Monitorul Oficial.
Ministerul Sănătății – care nu a luat în considerare mesajele transmise de dentiștii protestatari – a luat în considerare solicitarea transmisă de CMSR, pregătindu-se de măsuri urgente pentru a remedia „erorile de transcriere” din textele celor două decizii ale Colegiului, publicate în MO, după ce s-a constatat că lipsesc unele competențe din cadrul specializărilor stomatologice votate și aprobate de CMSR.
„În data de 5 iulie, Ministerul Sănătății a fost informat printr-o sesizare a Colegiului Medicilor Stomatologi din România asupra faptului că în textele a două decizii privind aprobarea unor competențe medicale transmise spre publicare în MO s-au strecurat mai multe greșeli de transcriere. Mai exact, din textele Deciziei nr. 4/2CN/2023 (aprobă competențele medicului stomatolog, respectiv ale medicului stomatolog specialist în specialitate Stomatologie generală) și ale Deciziei nr. 5/2CN/2022 (aprobă competențele medicului stomatolog specialist în specialitatea Chirurgie dento-alveolară) lipsesc o parte dintre competențele votate și aprobate în ședința Consiliului național al CMSR din data de 19 aprilie a.c.”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.
Din același comunicat și din solicitarea transmisă Ministerului Sănătății de către CMSR aflăm că „Omisiunea a fost sesizată de către Biroul executiv național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, imediat după publicarea celor două decizii în Monitorul Oficial”, deși de atunci, până pe 5 iunie, era scandal în presă și în Parlament și erau lansate petiții pentru demiterea conducerii CMSR.
„Pe 29 iunie, Biroul executiv al CMSR a convocat o ședință a Consiliului național al CMSR cu scopul de a remedia regretabila situație. Ca măsură, Biroul executiv național al CMSR a înaintat către Consiliului național al CMSR propunerea de a abroga cele două decizii amintite. În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului…