11.8 C
București
duminică, 26 martie 2023

Trucul pentru a desăra brânza fără să i se schimbe gustul. Amestecul în care trebuie să o ții câteva ore

Publicat peAflă care sunt cele mai bune metode să desărezi brânza fără să i se schimbe gustul delicios. În acest articol îți dezvăluim câteva trucuri prețioase adunate de la ciobani, dar și de la bunicile noastre experte. Potrivit acestora, există un amestec în care trebuie să o ții câteva ore. La final, vei avea un preparat nemaipomenit de gustos.

Cum desărezi brânza fără să i se schimbe gustul

Unul dintre trucurile care funcționează 100% pentru a desăra brânza maturată este să o ții câteva ore în apă rece, după ce ai tăiat-o în bucăți mai mici. Reține că este bine să aplici această metodă doar calupului pe care vrei să îl consumi cât mai repede sau să îl folosești pentru o plăcintă.

Ciobanii susțin că nu este bine să desărezi brânza în cantități mari și apoi să o lași multe zile în frigider, pentru că va căpăta o culoare gălbuie, un gust neplăcut și miros respingător. În schimb, ține-o în saramură, dar când este prea sărată, iată ce soluții miraculoase ai la îndemână.

Apă rece

Specialiștii în gastronomie îți recomandă să tai câteva bucăți din brânza sărată, atât cât ai nevoie pentru două, trei zile, și pune-le la frigider, în apă rece, peste noapte. A doua zi, produsul va avea același gust, dar mai puțină sare.

Apă rece și lapte dulce

Amestecă 200 ml lapte dulce cu aceeași cantitate de apă rece, apoi adaugă bucățile de brânză pe care vrei să le desărezi. Așteaptă câteva ore, după care consumă ca atare. Vei simți un gust mai bun.

Apă rece și oțet

Toarnă apă rece într-o caserolă, adaugă bucățile de brânză sărată și pune o lingură de oțet. Acidul acetic face ca sarea să se dilueze mai repede în apă, iar produsul va fi excelent la gust.

Apă rece și pâine veche

Pune apă rece într-un bol mai mare, apoi brânza sărată și acoperă cu felii de pâine. Aceasta din urmă va absorbi sarea care se dizolvă.

Ce faci dacă e prea sărată și veche

Dacă ți-a rămas o brânză foarte sărată, tare și veche prin frigider, nu te gândi să o arunci. O poți folosi la câteva rețete delicioase. De pildă, poți să o desărezi și să o amesteci cu smântână pentru o plăcintă țărănească.

În cazul în care nu vrei să desărezi brânza, dă-o pe răzătoare și combin-o cu iaurt, smântână sau cu spanac. Datorită acestor combinații culinare poți pregăti tot felul de prăjituri, pateuri și tarte gustoase, la care mai poți adăuga ceapă verde, pătrunjel sau mărar.

Sursa: playtech.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri