5.4 C
București
luni, 28 noiembrie 2022

Trump vs. Biden, sondaj în SUA. Cine ar câștiga dacă alegerile prezidențiale ar avea loc acum

Publicat peDonald Trump i-ar învinge pe Joe Biden și Kamala Harris dacă astăzi ar avea loc alegeri prezidențiale în Statele Unite, potrivit unui sondaj realizat de Centrul American pentru Studii Politice de la Harvard, publicat de The Hill.

Dacă alegerile prezidențiale din 2024 ar avea loc astăzi, 45% dintre respondenți ar vota pentru Trump într-o cursă împotriva lui Biden, care a atras sprijinul a numai 41% dintre respondenți, în timp ce 14% nu erau siguri sau nu știau pe cine ar alege.

Într-o confruntare ipotetică între Donald Trump și actualul vicepreședinte Kamala Harris, avantajul fostului președinte american se extinde la 7 procente – 47% dintre respondenți au spus că l-ar sprijini pe Trump, în comparație cu 40% care ar vota pentru Harris. 13% dintre cei intervievați au fost indeciși.

„Biden este un candidat democrat foarte slab și ar pierde chiar și votul popular dacă alegerile ar avea loc astăzi. Trump este departe de a avea o susținere de 50% și există un procent mare de alegători nehotărâți, deși toată lumea cunoaște candidații, pentru că publicul dorește ceva nou, decât continuarea a ceva ce a mai fost”, a spus Mark Penn, care a condus sondajul.

Sondajul vine în contexul în care gradul de aprobare al lui Biden rămâne la cel mai scăzut nivel de la începutul mandatului. Sondajul a mai arătat că rata de aprobare a fost de 38%, rămânând neschimbată în ultima lună.

Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, și oficialii de la Casa Albă au spus în repetate rânduri că președintele american vrea să candideze din nou în 2024, dacă starea de sănătate îi va permite.

Și Donald Trump, la rândul său, a declarat în repetate rânduri că vrea să revină la Casa Albă.Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri