29.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Trupele lui Putin au tras cu arme automate pentru a dispersa civili care protestau în orașul Kahova, regiunea Herson – VIDEO

Publicat peDuminica, 03 Aprilie 2022, ora 14:57

1471 citiri

Civilii ucraineni din orașul Kahovka, regiunea Herson, care protestau față de invazia lui Vladimir Putin în Ucraina, au fost dispersați cu focuri de armă, sâmbătă, potrivit informațiilor transmise de canalul Nexta.

Soldații ruși au tras cu arme automate pentru a-i împrăștia pe ucrainenii care s-au strâns să protesteze, în pofida faptului că regiunea Herson este în continuare sub ocupație.

Rușii s-au retras din alte zone ale Ucrainei, dar au lăsat în urmă un adevărat masacru.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a acuzat, duminică, armata rusă că a comis „atrocităţi” în regiunea Kiev şi a anunţat că urmează mai multe sancţiuni împotriva Moscovei.

„Şocat de imaginile bântuitoare ale atrocităţilor comise de armata rusă în regiunea Kiev eliberată. E ajută Ucraina şi organizaţiile neguvernamentale să strângă dovezi necesare pentru urmărirea în instanţele internaţionale. Urmează mai multe sancţiuni UE şi mai multă susţinere”, a scris Michel pe Twitter cu hashtag-ul BuchaMassacre.

Este a 39-a zi a războiului din Ucraina. Trupele ruse s-ar fi retras din regiunea Kievului, susțin autoritățile ucrainene.

Au lăsat în urma lor un dezastru teribil: cadavre pe străzi, clădiri și infrastructură nimicite. Negocierile de pace, deși avansează greoi, ar fi ajuns într-un punct pozitiv.

Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri