11.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Tudor Ciuhodaru, despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu: Fumatul, alcoolul, stresul, diabetul, pot complica evoluția afecțiunilor deja existente

Publicat peMedicul Tudor Ciuhodaru a comentat posibilele complicați care pot apărea în ce privește starea de sănătate a lui Traian Băsescu după ce, pe fond de stres, fostul președinte al României ar fi suferit un accident vascular, fiind transportat de urgență la un spital din Belgia.

Surse apropiate familiei citate de GÂNDUL au susțin că ieri, acesta și-a pierdut auzul, apoi a ajuns la spital, unde s-a constatat că trebuie trimis într-un spital de urgență, în Belgia, cu un avion privat.

Tudor Ciuhodaru a afirmat, la Antena 3, că fumatul, alcoolul, stresul, diabetul sau alte afecțiuni asociate sunt „o pleiadă de factori care pot complica evoluția unei astfel de afecțiuni”.

„Îmi este foarte greu în contextul în care nu am datele clinice să pun un diagnostic. Trei patologii pot fi asociate. Această bronhopneumopatie obstructivă cronică, care apare frecvent la persoanele care fumează mult, și știm că este un mare fumător.

Pe de altă parte, afecțiunea cardiacă legată de aceste modificări la nivel pulmonar poate să fie severă. Vorbim despre o insuficiență cardiacă dezvoltată în timp și acutizată de anumite cauze pe care nu le știm în acest moment, iar tulburările respiratorii, dispneea, ortopneea, fatigabilitatea, sunt semne de îngrijorare pentru un astfel de pacient și de multe ori în astfel de situații se solicită un consult medical complex.

Dacă vorbim despre anevrismul vascular și despre anevrismul de aortă, el a fost operat la acel moment, dar toate patologiile enumerate implică un lucru extrem de important în conducerea tratamentului. Aceea de schimbare a stilului de viață. Iar fumatul, alcoolul, stresul, diabetul sau alte afecțiuni asociate sunt o pleiadă de factori care pot complica evoluția unei astfel de afecțiuni.”, a explicat medicul Tudor Ciuhodaru.

Potrivit unor surse, lui Traian Băsescu i s-ar fi făcut rău ieri, imediat după ce a primit o hârtie în care scria că are la dispoziție zece zile pentru a elibera casa. Totodată, acesta a aflat din document că nu va mai beneficia de protecția SPP.

Sursele citate mai spun că au luat legătura cu persoane din familie și că Traian Băsescu este la Bruxelles. Acesta are probleme la inimă și plămâni, însă starea sa de sănătate este una bună. Acesta nu se afla în România când i s-a făcut rău, ci la Bruxelles, urmând să dea în curând un comunicat de presă.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri