17.9 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Turcia mută ambasada de la Kiev la Cernăuţi, oraş situat la circa 40 de kilometri de frontiera cu România

Publicat pe„Turcia îşi evacuează personalul ambasadei de la Kiev din motive de securitate”, a declarat un responsabil din MAE turc, în timp ce trupele ruse care au invadat Ucraina pe 24 februarie încearcă în continuare să încercuiască Kievul.

Turcia era printre ultimele ţări care mai aveau ambasadă la Kiev.

Peste 20.000 de persoane au fost evacuate miercuri şi joi din regiunea capitalei ucrainene. Circa jumătate din populaţia Kievului a părăsit oraşul în perioada scursă de la începerea invaziei ruse, pe 24 februarie. În prezent mai sunt acolo sub două milioane de persoane şi „Kievul s-a transformat într-o fortăreaţă”, a declarat vineri primarul Vitali Kliciko.

După ce a ajuns în suburbiile Kievului, armata rusă încearcă acum să elimine liniile defensive ucrainene din mai multe localităţi la vest şi nord de capitală pentru a o bloca, potrivit Statului Major ucrainean, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Peste 2,5 milioane de persoane s-au refugiat în alte ţări de la începutul războiului şi alte circa două milioane sunt strămutate în interiorul ţării.Sursa: www.realitatea.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri