10.6 C
București
miercuri, 5 octombrie 2022

Turismul din Italia, afectat de criza personalului: Bucătarii și ospătarii, o „raritate”

Publicat pe


Turismul în Italia se va relua după doi ani de pandemie, cu ocazia sărbătorilor pascale din luna aprilie. Prognozele pentru aprilie și Paște, având în vedere pandemia de Covid-19 și războiul din Ucraina, sunt în general pozitive.

„Există un număr destul de mare de rezervări, în prezent avem ocupate în jur de 70% din spațiile de cazare. Cu toate acestea, nu toate activitățile sunt deschise, așa că este un fapt parțial”, explică Santino Cannamela, președintele Confesercenti Firenze. Lipsa de personal, din hoteluri și restaurante, pune în pericol noul sezon turistic, chiar înainte de a atinge vârful.

Tinerii nu mai sunt atrași de joburile din industria turismului

„Lipsa de personal continuă să se simtă în toate sectoarele. Este nevoie de recepționeri, chelneri, barmani, ospătari, bucătari, ajutoare la bucătărie. Cred că acum este un fapt endemic. Tinerii nu se mai apropie de acest job, nici structural, nici sezonier”, subliniază Cannamela. „În alte situații – adaugă el – se fac chiar acorduri cu școlile din industria alimentară din străinătate pentru a permite tinerilor să vină la muncă vara.”

Sindicatele, de altfel, denunță adesea condițiile de muncă nesatisfăcătoare și salariile mici. Circumstanțe care cu siguranță nu te încurajează să te implici.

Economia Italiei se bazează în mare măsură pe turism. Din 1999, turismul și călătoriile în Italia au reprezentat între 10 și 15% din produsul intern brut (PIB) – o parte semnificativă a veniturilor națiunii. Potrivit Statista, din 2010, acest număr a crescut constant.

The post Turismul din Italia, afectat de criza personalului: Bucătarii și ospătarii, o „raritate” first appeared on National Italia.Sursa: nationalro.it

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri