11.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Turnul Eiffel, puțin mai aproape de stele

Publicat pe


Turnul Eiffel a câştigat 6 metri în înălţime,  după ce o nouă antenă de radiorecepţie digitală a fost ataşată în vârful monumentului-simbol din Paris.

Construit de Gustave Eiffel la sfârşitul secolului al XIX-lea, turnul  măsoară acum 330 de metri după ce antena DAB+ a fost transportată în vârful său cu ajutorul unui elicopter.

Imaginile transmise în direct la televizor au arătat elicopterul coborând antena în vârful turnului, unde muncitorii au fixat-o.

Operațiunea, care a necesitat acordul primăriei din Paris, al Ministerului Culturii și al poliției, a durat aproximativ cincisprezece minute și a costat în jur de un milion de euro, potrivit AFP.

Antena, proiectată de inginerii TDF, cântărește 350 kg, a precizat secretarul general al operatorului de radiodifuziune, Arnaud Lucaussy.

La momentul construcţiei sale, Turnul Eiffel a depăşit Monumentul Washington devenind cea mai înaltă structură creată de om din lume, titlu pe care l-a deţinut timp de patru decenii, până la ridicarea Turnului Chrysler din New York, în 1929.

Turnul din fier forjat se numără printre cele mai vizitate obiective turistice din lume, conform TripAdvisor. Cu toate acestea, turnul a fost utilizat şi pentru transmisii de radio şi televiziune timp de mai bine de 100 de ani, înălţimea vârfului său suferind modificări de mai multe ori, pe măsură ce antenele învechite au fost înlocuite.

Sursa: www.national.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri