12.7 C
București
duminică, 26 martie 2023

UBS, cea mai mare bancă elvețiană, a făcut duminică o ofertă de preluare pentru Credit Suisse la un preț de doar un miliard de dolari, potrivit FT. Acesta este de opt ori sub valoarea de piață a băncii cu probleme, iar autoritățile elvețiene caută o soluție pentru ca tranzacția să fie încheiată până la finalul zilei de azi.

Publicat pe


Potrivit Financial Times, autoritățile elvețiene vor să schimbe legislația pentru a forța preluarea Credit Suisse în ciuda unui vot împotrivă al acționarilor acestei bănci, semn că prețul foarte mic oferit de UBS ar putea atrage nemulțumirea acestora.

Publicația financiară a aflat că acordul de preluare ar trebui încheiat duminică seara, pentru a preveni o nouă prăbușire a acțiunilor Credit Suisse la bursă, luni.

Anterior UBS a cerut Băncii Naționale a Elveției garanții în valoare de până la 6 miliarde de dolari, pentru a prelua banca cu probleme, care valora totuși vineri, la închiderea burselor, peste 7 miliarde de dolari. Aceste sume reflectă valoarea de piață a băncii, iar nu cea a portofoliului de credite și depozite, care sunt de ordinul sutelor de miliarde de dolari.

Potrivit FT, Banca Națională a Elveției este cea care intermediază între cele două bănci concurente, cele mai mari din țară, dar Fed-ul american și Banca Centrală Europeană sunt la curent cu situația și cu evoluția negocierilor.

La finalul săptămânii trecute, clienții Credit Suisse au retras peste 10 miliarde de dolari pe zi, în ciuda unei injecții de lichiditate făcută joi de banca centrală.

Sâmbătă seara, cabinetul elvețian s-a întrunit la Berna pentru a discuta situația. Sunt discutate măsuri de urgență pentru accelerarea preluării, de teama unui cutremur în sistemul bancar ce ar putea afecta în lanț mai multe instituții bancare.

Sursa: Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday

Sursa: www.biziday.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri