25 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Ucraina a aprobat EVACUAREA POPULAȚIEI din capitala Kiev

Publicat peAnunțul a fost făcut de primarul Kievului, fostul mare boxeur Vitali Klitsciko. Acesta a  transmis că administraţia locală a aprobat un plan de evacuare a populaţiei în cazul unei invazii la scară largă a armatei ruse.

Potrivit informaţiilor Administraţiei de Stat a oraşului Kiev, în fiecare cartier al capitalei au fost create comisii pe probleme de evacuare.   „La Kiev s-au creat comisii de evacuare – la nivelul Administraţiei de Stat a oraşului Kiev şi în fiecare district. A fost aprobat un plan de evacuare a populaţiei. Acesta stabileşte amplasarea punctelor de evacuare prestabilite, transportul necesar şi zone sigure pentru a găzdui populaţia”, a spus Klitsciko, potrivit Agerpres.  

Edilul a subliniat că serviciile oraşului funcţionează în condiţii de prevenire a situaţiilor de urgenţă. Apărarea civilă a capitalei numără ​​13.500 de oameni şi peste 780 de echipamente.

Klitsciko a mai remarcat că de câţiva ani, la Kiev, numărul locurilor destinate adăposturilor anti-aeriene s-a triplat.  

În ultimele zile, înalți oficiali americani au transmis că riscul unei acțiuni militare rusești este destul de mare pentru a justifica scoaterea din Ucraina a unei mari părți din personalul ambasadei de la Kiev.Sursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri