25.5 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Ucraina a lansat un videoclip ce prezintă arme despre care se spune că au fost lăsate în Bucha

Publicat peServiciul de Stat de Urgență din Ucraina al Regiunii Kiev a lansat luni (4 aprilie) un videoclip conform căruia îi arată pe salvatori colectând și scoțând arme aruncate de pe străzile din Bucha. Deși Reuters a putut confirma locația videoclipului, nu a confirmat în mod independent conținutul videoclipului.

 Videoclipul difuzat pe rețelele de socializare arată trupele purtând îmbrăcăminte de protecție sosind în mai multe vehicule și curățând zona de muniție lăsată în urmă. Agenții sunt văzuți ridicând obuze de diferite dimensiuni din moloz în numeroase locații din oraș, conform Reuters.

Ucraina arată ce arme au fost abandonate la Bucha de către forțele de ocupație rusești, folosindu-se și aplicații ca Google Maps

Această înregistrare a fost confirmată de Reuters că arată zonele din apropierea gării Bucha. Mai multe vitrine, clădiri rezidențiale, elemente decorative și un supermarket văzut în videoclip au fost identificate folosind Google Maps și imaginile Google Street View.

De când atacul rusesc s-a mutat din nordul Ucrainei spre sud și est, mai multe imagini sumbre au apărut din orașul Bucha de lângă Kiev, inclusiv o groapă comună și trupuri de oameni legați și împușcați de la distanță mică, ceea ce a dus la apeluri la acțiuni mai dure împotriva Moscovei și ca o organizație internațională să pornească o anchetă.

Forțele ucrainene au intrat vineri, 1 aprilie în orașul din apropierea Kievului și au găsit ceea ce oficialii și martorii au declarat că sunt cadavrele a 300 de civili uciși de trupele rusești în timpul unei ocupații de o lună de zile.

Victimele au fost văzute de Reuters într-o groapă comună și zăcând pe străzi.

„Fără a exagera, prin ceea ce am văzut la Bucha și în apropiere, putem concluziona că Rusia este mai rea decât ISIS în ceea ce privește amploarea și cruzimea crimelor comise”, a declarat Ministrul ucrainean de externe.

În ceea ce privește posibilitatea unei întâlniri între președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy și președintele rus Vladimir Putin, Kuleba a declarat că Ucraina este pregătită, „în ciuda tuturor crimelor, în ciuda tuturor atrocităților comise de Rusia”.

Ministerul Apărării al Rusiei a declarat într-o declarație că imaginile și fotografiile care arată cadavrele sunt „încă o provocare” și a negat acuzațiile potrivit cărora ar fi ucis civili în Bucha.

Germania, Franța și alte țări au acuzat Rusia de crime de război în acest oraș.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri