21.1 C
București
joi, 21 septembrie 2023

Ucraina a lovit cu drone experimentale cel mai important pod rusesc spre Crimeea. Filmările exploziei, publicate în premieră VIDEO

Publicat pe


Miercuri, 16 August 2023, ora 14:17

1889 citiri

Momentul exploziei dronei marine ucrainene, după ce a lovit un pilon al podului Kerci FOTO Security Service of Ukraine

Televiziunea americană CNN a obținut un film care prezintă momentul exploziei unui pilon al podului Kerci, eveniment produs în luna iulie, pe care Rusia l-a negat în prima fază.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a furnizat două filmări din care reiese că pooul Kerci, care face legătura între Rusia continentală și Peninsula Crimeea, a fost avariat din nou într-un atentat executat de Kiev pe 17 iulie.

Sunt primele imagini care probează lovirea podului, după ce Rusia a negat în prima faza atentatul, în ciuda imaginilor înregistrate de pe plajele din zonă de turiști ruși.

Este pentru prima dată când SBU își revendică în mod deschis responsabilitatea operațiunii.

Atacul din 17 iulie a provocat daune la secțiunile rutiere și feroviare ale podului și, potrivit oficialilor ruși, ar fi ucis doi civili, arată CNN.

Șeful SBU, Vasil Maliuk, a declarat pentru CNN că drona folosită, numită „Sea Baby”, este experimentală, fiind rezultatul a luni de proiectare și dezvoltare, muncă începută imediat după invazie.

„Dronele marine sunt o invenție unică a Serviciului de Securitate al Ucrainei”, a spus el. „Nicio companie privată nu este implicată. Folosind aceste drone, am realizat recent o lovitură cu succes a podului din Crimeea, a marii nave de asalt Olengorskiy Gornyak și a petrolierului SIG”, mai spune Maliuk.

Maliuk se referea la petrolierul SIG lovit în Marea Neagră despre care oficialii ucraineni spun că transporta combustibil pentru armata rusă. Lovitura asupra navei rusești de asalt a demonstrat o rază de acțiune mai mare pentru armata ucraineană, lovind nava care ar fi avut 100 de oameni la bord, în portul naval rusesc Novorossisk, pe coasta de est a Mării Negre.

SBU a furnizat CNN un videoclip cu atacul din iulie, care a arătat ecranul pilotului în clipele înainte ca Sea Baby să livreze cele 850 de kilograme de…Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri