11.8 C
București
luni, 20 martie 2023

Ucraina a transmis că se va ține o nouă întâlnire Ramstein pentru livrările de arme

Publicat peMinistrul Apărării din Ucraina, Oleksii Resnikov, a anunţat marţi o nouă întâlnire în aşa-numitul format Ramstein privind livrările de arme pentru ţara sa, transmite agerpres.ro.

Întâlnirea va avea loc miercuri, a anunţat Oleksii Resnikov pe Facebook, după o întâlnire cu ministrul olandez al Apărării, Kajsa Ollongren.

La întâlnirea din oraşul-port Odesa din sudul Ucrainei, Kajsa Ollongren a susţinut perspectiva livrării Ucrainei a două nave din clasa Alkmaar până în 2025.

Ţările de Jos vor asigura, de asemenea, instruirea marinarilor.

În legătură cu un anunţ similar din partea Belgiei şi făcând referire la navele deja livrate de Marea Britanie, ministrul ucrainean al Apărării a menţionat formarea unei „coaliţii a navelor”.

România va face donații de arme către Ucraina

România va face donații de arme către Ucraina, din rezervele unor instituții ale sistemului național de apărare.

Această decizie va deveni posibilă printr-o modificare a legislației din România. Ministerul Apărării Naționale a elaborat un proiect de Ordonanță de Urgență în acest sens. Viitorul act normativ va modifica Ordonanța de Guvern 122 / 1998. Ordonanța 122 reglementa „acumularea, scoaterea și împrospătarea produselor din rezervele proprii ale forțelor destinate apărării naționale”.

Textul viitoarei OUG precizează că aceasta este necesară în contextul invaziei militare a Rusiei împotriva Ucrainei. După aprobarea acestei OUG, România va putea livra produse din rezervele militare, către state aliate sau partenere. După cum se știe, Ucraina nu este țară aliată, dar este țară parteneră cu NATO.

Produsele donate de România vor proveni din rezervele MApN, MAI, SRI, SIE, SPP și STS.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri