9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Ucraina a trecut la contraofensivă pentru eliberarea orașului Herson, însă acesta ar fi în continuare „sub controlul total al rușilor”

Publicat peForțele ucrainene au lansat o contraofensivă asupra orașului Herson, din sudul țării, singurul centru urban important cucerit complet de forțele ruse, care acum este „disputat”, a declarat vineri un înalt oficial al Pentagonului. Cu toate acestea, locuitorii spun că orașul rămâne sub controlul total al Rusiei.

„Ucrainenii încearcă să recupereze Herson. Nu putem spune exact cine deține controlul asupra Hersonului, dar adevărul este că nu mai este sub controlul Rusiei la fel de ferm ca înainte”, a spus oficialul, sub protecția anonimatului.

Însă, potrivit CNN, care citează patru locuitori ai orașului, Herson, deasemena sub protecția anonimatului, orașul rămâne sub controlul total al Rusiei.

„Astăzi i-am văzut (pe militarii ruși, n.r.) în piață, cu armele după ei, probabil căutând să cumpere legume. Ei au pierdut doar câteva sate, nu orașe”, a declarat un rezident din Herson, pentru CNN, vineri seară.

CNN precizează că nu publică numele rezidenților cu care a discutat din cauza îngrijorărilor legate de siguranța acestora. Oficialul american din domeniul apărării a declarat mai multor instituția media, inclusiv CNN, că „am văzut rapoarte de rezistență acolo, în zonele care au fost raportate anterior a fi sub controlul Rusiei”.

Rusia a declarat vineri că dorește acum să-și concentreze eforturile pe „eliberarea” estului Ucrainei și a recunoscut că a pierdut 1.351 soldați de la începutul ofensivei militare în Ucraina.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri