15.6 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023

Ucraina cere mai multe arme și avioane F-16 după atacul masiv rusesc

Publicat pe


Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a cerut mai multe arme pentru soldații Kievului după un atac masiv al Rusiei în care a folosit un adevărat arsenal. Moscova a lovit inclusiv centru de transfuzii de sânge din Harkov.

​Dmitro KulebaFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

În timpul atacului din timpul nopții, o persoană a murit în regiunea Sumî din nordul Ucrainei, potrivit The Kyiv Independent.

De asemenea, Rusia a lansat în valuri atacuri în mai multe regiuni din Ucraina, folosind drone și rachete balistice.

„Rusia a lansat o nouă salvă de rachete asupra Ucrainei în această sâmbătă. Rusia nu se va opri până când nu va fi oprită. Comunitatea globală trebuie să se concentreze pe impunerea unei păci juste și durabile: înarmarea Ucrainei, inclusiv cu avioane F-16 pentru a închide cerul, și punerea în aplicare a formulei de pace a Ucrainei”, a scris Kuleba pe Twitter.

Kuleba a declarat anterior că avioanele F-16 sunt necesare pentru ca Ucraina să-și protejeze spațiul aerian și coridoarele de cereale.

La începutul acestei săptămâni, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că antrenamentele cu F-16 pentru piloții ucraineni vor începe luna aceasta.

Urmărește ultimele evoluții din a 529-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.Sursa: www.hotnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri