25.9 C
București
miercuri, 10 august 2022

Ucraina cere o reuniune URGENTĂ a Consiliului de Securitate al ONU! Ministrul de Externe acuză o escaladare suplimentară a securității

Publicat peKremlinul spune că liderii separatiști din Donețk și Lugansk au cerut forțelor ruse să intre în regiunile lor separatiste din estul Ucrainei pentru a „ajuta la respingerea agresiunii din partea forțelor și unităților armate ale Ucrainei”.

„Ucraina a solicitat o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate al ONU din cauza apelului adresat Rusiei de către administrațiile ruse din Donețk și Lugansk de a le oferi asistență militară, ceea ce reprezintă o escaladare suplimentară a situației de securitate”, a anunțat ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba.

Anterior, Kuleba a scris pe Twitter că Rusia a evacuat personalul din tura de noapte la o fabrică chimică importantă din Crimeea. El a spus că evacuarea fabricii este o posibilă pregătire pentru o provocare în scenă a Rusiei. „Moscova pare să nu aibă limite în încercările de a falsifica pretextele pentru agresiune ulterioară”, a scris el.

Ukraine has requested an urgent meeting of the UN Security Council due to the appeal by Russian occupation administrations in Donetsk and Luhansk to Russia with a request to provide them with military assistance, which is a further escalation of the security situation.

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) February 23, 2022

Sursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri