26.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

Ucraina cheamă la „rezistenţă totală" împotriva trupelor ruse şi la creşterea presiunii

Publicat peMinistrul apărării din Ucraina, Oleksii Reznikov, a Oleksii Reznivkov făcut joi un apel la „rezistenţă totală” împotriva trupelor ruse şi la creşterea presiunii asupra duşmanului, transmite EFE, citată de Agerpres.

Citește aici: LIVE UPDATE | Războiul din Ucraina. Ultimele informații

A sosit momentul să sporim presiunea asupra duşmanului, care a pierdut iniţiativa. A sosit momentul să trecem la rezistenţa totală„, a transmis Reznikov într-un comunicat postat pe Facebook.
 

Oficialul ucrainean a adăugat că armata ţării „respinge cu succes” atacurile frontale ale forţelor ruse şi anihilează coloanele sale
 

Rusia nu a rezistat şi a început să recunoască pierderile„, a apreciat Reznikov.

Miercuri, pentru prima dată în şapte zile de ofensivă militară, Rusia a recunoscut moartea a 498 de militari ruşi în războiul din Ucraina şi rănirea a 1.597 de membri ai forţelor armate.

Însă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a estimat miercuri noaptea la circa 9.000 pierderile de vieţi omeneşti în rândul forţelor armate ruse de la începerea invaziei.

Ministrul apărării de la Kiev s-a adresat îndeosebi cetăţenilor care se află în teritorii ocupate temporar de trupele ruse, scrie EFE.

Cu ajutorul vostru armata noastră va învinge şi îi va alunga mai rapid pe ocupanţi. Trebuie să împiedicăm trupele ruse să primească ajutorul ariergardei„, a îndemnat el.
 

Reznikov a cerut populaţiei să atace coloanele de aprovizionare care însoţesc coloanele de blindate
 

Dacă duşmanul rămâne fără combustibil, echipamente, hrană, sprijin tehnic, nu va putea face nimic„, a insistat el.Sursa: stirileprotv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri