15.6 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023

Ucraina declară șase porturi rusești zone „cu risc de război” și pune Soci pe listă. Atac masiv al rușilor cu zeci de rachete și drone

Publicat peRusia a lansat în timpul nopţii un val de atacuri asupra Ucrainei, folosind 70 de dispozitive de asalt aerian, între care rachete de croazieră şi hipersonice şi drone de fabricaţie iraniană, au anunţat duminică forţele aeriene ale Ucrainei, citate de Reuters. Principala țintă a fost un aerodrom din vestul Ucrainei, susține un oficial. Moscova a amenințat cu represalii, după ce dronele ucrainene au lovit un petrolier rusesc și flota de la Marea Neagră, în apropiere de Crimeea. Anterior, Ucraina a amenințat că va lovi marile porturi ale Rusiei la Marea Neagră. Acesta este sfârșitul dominației Moscovei, a declarat Administrația Prezidențială de la Kiev. Ucraina a declarat zonă de război șase porturi rusești care au și terminaluri petroliere sau zone de agrement.

LiveText-ul Digi24.ro care a acoperit evenimentele din Ucraina poate fi urmărit AICI. 

Zborurile de pe aeroportul Vnukovo din Moscova au fost suspendate

ACTUALIZARE 12.30 Aeroportul Vnukovo din Moscova şi-a suspendat duminică zborurile, din motive care nu au fost explicate, a relatat TASS, citată de Reuters.

Aeroportul Vnukovo şi-a mai suspendat activitatea atunci când capitala Rusiei a fost atacată cu drone săptămâna trecută, aminteşte Reuters.

Totodată, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că o dronă ostilă a fost distrusă duminică de apărarea antiaeriană în timp ce se apropia de Moscova. Sobianin a scris pe aplicaţia de mesagerie Telegram că drona s-a apropiat de Moscova în jurul orei locale 11:00 (08:00 GMT), scrie Agerpres.

„Astăzi, la orele 11:00, o dronă a încercat să ajungă la Moscova. A fost distrusă în timp ce se apropia, de către forţele de apărare antiaeriană”, a anunţat Sobianin.
Săptămâna trecută, Rusia a acuzat Ucraina de două atacuri cu dronă asupra capitalei.

Incendiul de la universitatea din Donețk a fost stins

ACTUALIZARE 12.00 Incendiul care a cuprins acoperişul din lemn al unei universităţi din Doneţk, în urma bombardamentelor ucrainene de sâmbătă, a fost izolat, potrivit presei de stat ruse.

Oficiali din cadrul ministerului regional al situaţiilor de urgenţă au declarat pe Telegram: „Incendiul deschis în clădirea Universităţii Naţionale de Economie şi Comerţ din Doneţk, care poartă numele lui M. Tugan-Baranovski, a fost eliminat. În prezent, structurile sunt demontate şi turnate”.

Ministrul instalat de Rusia la Doneţk, Alexei Kostrubiţki, afirmase că forţele ucrainene au folosit muniţie cu dispersie în bombardamentele care au provocat incendiul.

Ambele părţi au folosit muniţii cu dispersie în cursul celor 17 luni de invazie a Rusiei în Ucraina.

Kostrubiţki a declarat că nu se aflau persoane în interiorul clădirii în timpul bombardamentului. Agenţia rusă de ştiri RIA l-a citat pe Kostrubiţki şi serviciile de urgenţă, spunând că incendiul s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 1.800 de metri pătraţi înainte de a fi…Sursa: www.digi24.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri