17.4 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Ucraina, efort dramatic pentru a opri atacurile din ce în ce mai puternice ale Rusiei. „Dați-ne naiba rachetele Patriot!”

Publicat pe



Rusia s-a bazat din ce în ce mai mult pe loviturile cu bombe cu planare pentru a lovi apărarea ucraineană, păstrând în același timp aeronavele sale de atac în mare parte departe de pericol.

Este o tactică devastatoare care subliniază capacitatea Rusiei de a se adapta la unele dintre problemele care i-au îngreunat forțele și una care a ajutat Moscova să obțină victorii recente pe câmpul de luptă.

Bombele glisante le permit rușilor să arunce bombe poziții fortificate de la distanțe mult dincolo de artilerie, fără a-și expune aeronavele la rachetele sol-aer ale Ucrainei, iar ceea ce îi lipsește Rusiei în ceea ce privește precizia compensează prin puterea de foc. Aceste bombe pot cântări până la câteva tone.

„Angajarea de bombe cu alunecare de către Rusia subliniază cu adevărat măsura în care armata rusă este încă periculoasă”, a declarat George Barros, liderul echipei de informații geospațiale Institutul pentru Studiul Războiului, pentru…



Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri