-0.9 C
București
miercuri, 1 februarie 2023

Ucraina participă pentru prima oară la summitul ASEAN

Publicat peMinistrul de Externe, Dmitro Kuleba, i-a lăudat sâmbătă pe liderii din Asia de Sud-Est pentru că au transmis un mesaj de susținere politică Kievului.

Vorbind cu reporterii la summitul Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) de la Phnom Penh, el a abordat tratatul în mare măsură simbolic, semnat de Ucraina cu națiunile din Asia de Sud-Est în cadrul summitului, transmite dpa.

„Suntem bucuroși că în timpul președinției cambodgiene semnarea a devenit realitate și că a fost asigurat consensul. Îl luăm ca pe un mesaj de sprijin politic din partea țărilor ASEAN pentru Ucraina”, a spus oficialul.

El a descris atrocitățile comise de forțele armate ruse și a declarat că Moscova face „jocul foamei” cu lumea prin blocarea exporturilor de cereale ucrainene.

Vizita lui Kuleba marchează prima participare a Ucrainei la summitul anual al ASEAN, iar acesta a declarat că „vom explora și utiliza toate oportunitățile pentru a construi o relație mai profundă cu țările membre ASEAN”.

ASEAN este o uniune a 10 țări din Asia de Sud-Est care promovează cooperarea diplomatică în domeniul economic, politic și de securitate.

Sursa: jurnalul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri