12.7 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Ucraina scoate la licitație colecție de NFT-uri cu imagini de război, pentru strângere de fonduri

Publicat pe


Ucraina a început vineri să scoată la licitaţie o colecţie de jetoane nefungibile (NFT-uri), într-o extindere a unei activităţi de strângere de fonduri sub formă de criptomonede, despre care Kievul spune că a strâns deja peste 65 de milioane de dolari pentru efortul său de război, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Colecţia ”Meta History: Museum of War” este o serie de imagini digitale – inclusiv siluete de avioane de război, capturi de ecran de ştiri şi o imagine în stil desen animat a unei explozii – fiecare marcând o zi diferită a conflictului.

Ministerul Transformării Digitale al Ucrainei a început să facă apel pentru donaţii în jetoane digitale precum bitcoin şi eter la trei zile după ce Rusia şi-a lansat invazia, pe care Moscova o numeşte ”operaţiune militară specială”.

Noua serie NFT are rolul ”să răspândească informaţii veridice în rândul comunităţii digitale din lume şi să strângă donaţii pentru sprijinul Ucrainei”, potrivit unui mesaj de pe site-ul web al colecţiei.

Jetoanele nefungibile (NFT) sunt un tip de criptoactiv care a explodat în popularitate anul trecut. Acestea folosesc tehnologia din spatele bitcoin pentru a înregistra cine deţine un fişier digital de la o imagine la un videoclip sau un text.

Până acum, Ucraina a cumpărat provizii pentru armata sa prin donaţiile sale cripto, inclusiv veste antiglonţ, căşti, prânzuri şi medicamente, a declarat luna aceasta pe Twitter adjunctul ministrului ucrainean al transformării digitale, Alex Borniakov.

NFT-urile sunt de obicei cumpărate cu criptomonede precum ether.

NFT-urile ucrainene vor costa iniţial 0,15 ether, sau puţin peste 475 de dolari.

Fondurile vor merge direct în portofelele cripto digitale ale Kievului, potrivit site-ului.

 Sursa: economedia.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri