26.1 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Ucraina și Rusia au convenit o primă formă a unui plan de pace

Publicat pePlanul de pace între cele 2 părți include 15 puncte, printre care încetarea focului și retragerea trupelor rusești dacă Kievul își declară neutralitatea și acceptă o limită asupra forțelor sale armate.

După negocierile dintre Rusia și Ucraina, mediate de Turcia săptămâna trecută, miercuri ministrul turc de externe Melvut Ceavusoglu s-a aflat într-o vizită fulger la Moscova pentru a găsi o rezolvare a crizei din Ucraina.

Acesta a discutat cu omologul său rus Serghei Lavrov despre găzduirea unei întâlniri între Vladimir Putin și Volodimir Zelenski în Turcia. Ministrul rus de externe a declarat că o întâlnire între președintele Putin și președintele Zelenski va putea avea loc doar pentru a încheia un anumit acord.

Potrivit acestuia, mai multe acorduri concrete sunt în curs de elaborare de către delegațiile celor două state. Ministrul turc de externe va merge și în Ucraina pentru a găsi calea către un armistițiu între cele două state.

Negocieri directe dintre Putin și Zelenski ar putea avea loc săptămâna următoare sau peste două săptămâni, a anunțat negocitorul-șef al țării vecine. Ucraina cere garanții de securitate verificate legal; încetare a focului și retragerea trupelor ruse.

 Sursa: www.realitatea.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri