9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Ucraina susține că a mai ucis un general de top al armatei ruse: Cine era Vitalii Gerasimov

Publicat peUcraina susține că soldații săi au reușit să-l ucidă în timpul luptelor de la Harkov pe Vitalii Gerasimov, un general-maior al armatei ruse.

Vitalii Gerasimov este comandant militar rus, general-major, șef de stat major și prim-adjunct al Armatei 41 a Districtului Militar Central al Rusiei.

Ministerul Apărării din Ucraina mai anunță că „un număr de ofițeri superiori ai armatei ruse au fost, de asemenea, uciși și răniți”, transmite HotNews.ro.

Vitalii Gerasimov a participat la cel de-al doilea război cecen și la operațiunea militară rusă în Siria.

El a fost decorat cu o medalie „pentru revenirea Crimeei” la Rusia.

Militarii de calibru ai Rusiei, decimați în Ucraina

Joia trecută, un important comandant militar rus, multiplu decorat, a fost eliminat în războiul din Ucraina, potrivit presei ucrainene, dar și ruse.

Acest fapt a reprezentat o „lovitură majoră” pentru moralul soldaților ruși invadatori din Ucraina.

Presa din Ucraina a scris că general-maiorul Andrei Sukhovetsky, comandant adjunct al Armatei 41 din cadrul Districtului Militar Central al Rusiei, a fost eliminat miercuri de forțele armate ucrainene, în lupta cu armata rusă.

Ministerul Apărării de la Kremlin nu a confirmat oficial moartea generalului rus, dar aceasta a fost anunțată pe rețelele sociale de camarazii acestui militar de carieră.

„Putin vrea să distrugă Ucraina”

Rusia anunță pentru marți încetări ale focului în mai multe localități din Ucraina. Pe de altă parte, un război al declarațiilor s-a desfășurat la ONU, după ce ambasadorul Rusiei la Națiunile Unite a susținut că „ucrainenii se bombardează singuri”. Oficialul rus a fost contracarat de ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, care a declarat că „Putin vrea să distrugă Ucraina”.

A treia rundă de negocieri dintre Ucraina și Rusia s-a încheiat, luni seara, fără rezultate notabile, deși ar fi existat „mici progrese”. Între timp, rușii au bombardat două depozite petroliere în Jîtomîr. Totodată, soldații ruși l-au împușcat mortal pe edilul orașului ucrainean Hostomel, spun oficialii locali, chiar în timp ce acesta distribuia pâine și medicamente locuitorilor blocați de bombardamentele Rusiei. Luni noapte, Ucraina a acuzat Moscova de „tactici medievale” în războiul de invazie. Civilii care încearcă să fugă din țara cotropită de Putin vor trebui să facă față și unui timp extrem de rece, cauzat de un curent arctic, au anunțat meteorologii.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri