1.8 C
București
duminică, 4 decembrie 2022

Ucraineancă reținută pentru că trimitea rușilor secrete militare primite de la soțul ei de pe front

Publicat pe


O femeie de origine ucraineană, în vârstă de 31 de ani, din estul Ucrainei a fost reținută fiind acuzată de faptul că a furnizat serviciilor rusești de informații date despre locația unității în care se află soțul ei, dar și a altor obiective militare, a comunicat, vineri, serviciul ucrainean de informații SBU, relatează Reuters.

Femeia care a fost arestată fiindcă furniza secrete militare forțelor inamice. Foto SBU

 Femeia, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, este din regiunea Dnipropetrovsk și este acuzată că oferea rușilor informații despre date de poziționare a unor clădiri militare și echipamente de pe linia frontului din regiunile Donețk și Zaporojie, conform comunicatului SBU

Conform serviciului de informații, femeia își întreba soțul, care se află pe front, despre locul unde se află unitatea sa. 

 „Ea transmitea informațiile pe care le primea prin aplicații de mesagerie către serviciile rusești de informații, care le foloseau pentru a iniția lovituri de artilerie și atacuri aeriene”, se mai arată în comunicat. 

Ea a făcut asta în ciuda faptului că este măritată cu un soldat al Forțelor Armate ale Ucrainei și că au un fiu împreună”, menționează SBU. 

Serviciul de informații al Ucrainei informează regulat despre arestarea unor persoane despre care afirmă că sunt spioni și că au dezvăluit informații cu caracter militar Rusiei. 



Sursa: adevarul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri