17.4 C
București
duminică, 2 octombrie 2022

Ucrainenii își părăsesc orașele. Rusia a acceptat formarea unor coridoare umanitare

Publicat peCivilii ucraineni încep, astăzi, să evacueze orașul Sumî, aflat sub asediul forțelor armate ruse.

În baza unui acord între cele două părți, va fi creat un coridor umanitar, a declarat vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk.

„S-a convenit ca primul convoi să pornească la ora 10.00 (08.00 GMT) din oraşul Sumî. Convoiul va fi urmat de populaţia locală în vehicule personale”, a declarat aceasta.

Şi Ministerul rus al Apărării a anunţat că va opri atacurile începând cu ora 10.00 a.m. pentru a permite evacuarea civililor din Kiev, Cernigău, Sumî, Harkov şi Mariupol.

Totodată, evacuarea populaţiei din Irpin continuă, potrivit Serviciului de Stat de Urgenţă. Oamenii sunt trimişi, prin satul Romanovka, la Kiev. Deja 150 de persoane au fost evacuate în această dimineaţă.  Cu o zi înainte, 2000 de oameni au fost scoşi din oraş.

Rusia a propus locuitorilor din Sumî, în nord-estul Ucrainei, şi Mariupol, un oraş portuar din sud, posibilitatea de a alege să se mute în altă parte din Ucraina, scrie Reuters.

Alte coridoare umanitare propuse de Rusia ar trece prin Rusia sau Belarus, ofertă pe care autorităţile ucrainene a respins-o anterior.

Invazia Rusiei în Ucraina a început pe 24 februarie 2022. 

 

Sursa: jurnalul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri