19.4 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024

Ucrainenii urmează să primească în orele următoare rachete de apărare aeriană, muniţie de HIMARS, obuze, vehicule blindate şi armament antitanc

Publicat pe


”Este o investiţie în propria noastră securitate”, a declarat miercuri Joe Biden după ce a promulgat un vast plan de asistenţă a Ucrainei, căreia i-a promis o primă trimitere masivă de armament în valoare de un miliard de dolari în ”orele” următoare, relatează AFP, conform News.ro.

Legea, care prevede un ajutor militar şi economic destinat Kievului în valoare de 61 de miliarde de dolari”va consolida securitatea Americii şi securitatea lumii”, a apreciat preşedintele american, recunoscând că procesul legislativ a fost ”dificil”.

”Noi nu înclinăm în faţa nimănui, Nimănui. Şi cu siguranţă nu în faţa (preşedintelui rus) Vladimir Putin”, a mai declarat democratul în vârstă de 81 de ani.

”Noi nu ne abandonăm aliaţii, îi susţinem. Nu lăsăm tiranii să câştige, ne opunem lor. Nu asistăm ca spectatori la evoluţiile lumii, le modelăm”, a declarat el, salutând consensul politic între parlamentarii democraţi şi un…



Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri