31 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

UDATE Cine era cetățeanul american ucis în bombardamentele din Ucraina. A rămas blocat într-un spital din Cernihiv, unde se trata partenera sa de viață

Publicat peJoi, 17 Martie 2022, ora 22:51

1623 citiri

Cetățeanul american care a murit în Ucraina era un profesor în vârstă de 68 de ani. Bărbatul a decedat în urma bombardamentelor armatei ruse asupra orașului Cernihiv.

Identitatea victimei a fost confirmată de Anton Gerașenko, consilier la Ministerul de Interne ucrainean, potrivit Independent.

James Whitney Hill a mers în decembrie la Cernihiv, alături de partenera sa ucraineană, Ira, pentru ca aceasta să se trateze de scleroză multiplă, dar au rămas blocați într-un spital.

Partenera sa a fost identificată de jurnaliști ca fiind Iryna Teslenko.

Potivit mesajelor postate pe Facebook de bărbat în ultimele sale zile, acesta spunea că vor să plece, dar că nu au reușit să găsească o trecere sigură.

Din datele de pe rețeaua de socializare reiese că a predat la Universitatea Națională Taras Șevcenko din Kiev.

Știrea inițială

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a anunțat joi, 17 martie, că un cetățean american a fost ucis în Ucraina. Acesta a precizat că este de acord cu preşedintele Joe Biden că au fost comise crime de război în Ucraina.

”Ieri (miercuri), preşedintele Biden a spus că au fost comise crime de război în Ucraina. Personal, sunt de acord”, a spus Blinken într-o conferinţă de presă la Departamentul de Stat.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

”A ţinti în mod deliberat civili este o crimă de război. După atâtea distrugeri în ultimele trei săptămâni, îmi este greu să trag concluzia că ruşii fac altceva”, a afirmat el într-o conferinţă de presă, precizând totuşi că procesul juridic pentru a se ajunge la o astfel de acuzaţie oficială este în curs de desfăşurare, notează AFP.

În aceeaşi conferinţă, Antony Blinken a anunţat că un cetăţean american a fost ucis în Ucraina pe fondul invaziei ruse în curs de desfăşurare, potrivit Reuters.

”Pot să confirm că un cetăţean american a fost ucis. Nu am mai multe detalii despre aceasta”, le-a spus el reporterilor.

Totodată secretarul de stat american a declarat că Joe Biden va da clar de înţeles preşedintelui chinez, Xi Jinping, că Beijingul va purta responsabilitatea pentru orice acţiuni pe care le întreprinde pentru a sprijini agresiunea Rusiei în Ucraina.

Statele Unite sunt îngrijorate de faptul că China ia în considerare să acorde ajutor direct Rusiei cu echipamente militare, a indicat şeful diplomaţiei americane, adăugând că invazia rusă în Ucraina a determinat deja peste 3 milioane de persoane să fugă din ţară.

Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri